Peter Nyman säljer sina aktier till Henrik Heed som blir ny delägare och biträdande rektor på friskolan Lust och Lära i Bollnäs.
Peter Nyman säljer sina aktier till Henrik Heed som blir ny delägare och biträdande rektor på friskolan Lust och Lära i Bollnäs. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Fler behöriga lärare och ny delägare i Lust och Lära

"Magkänslan var rätt"
1:20 min

I dag avslöjade friskolan Lust och Lära i Bollnäs en ny delägare. Styrelseordförande Peter Nyman säljer sin andel till Henrik Heed, tidigare bandyspelare och lärare på skolan sedan fem år.

Fyra nya behöriga lärare och en ny delägare var nyheter som friskolan Lust och Lära i Bollnäs presenterade i dag. Styrelseordförande och en av delägarna Peter Nyman berättade att han nu säljer sina aktier till läraren Henrik Heed som går in som ny delägare och han blir även biträdande rektor.

– Magkänslan var rätt från första stund, säger Henrik Heed om varför han går in som delägare.

Som ny ägare, har du nya idéer som du vill förverkliga?

– Det är en väl fungerande skola, men självklart finns det alltid saker att förbättra. Vi kan aldrig sätta oss ned och vara nöjda utan det är en ständig strävan att bli bättre.

Friskolan Lust och Lära startades höstterminen 2009 av rektor Anders Ringård och 4 lärare på dåvarande Gärdesskolan. Då hade man 230 elever.
I dag har verksamheten växt. Det finns 52 anställda och 380 elever i årskurserna 7-9.

Som de flesta skolor har även Lust och Lära haft svårt att hitta behöriga lärare. Men till hösten har skolan lyckats rekrytera fyra behöriga lärare i NO, svenska, SO, slöjd, idrott och musik. 

– Otroligt fantastiskt. Vi tar åt oss att man vill arbeta här hos oss. Och sedan visade det sig att det är fantastiska personer som kommer att passa oss som handen i handsken, säger en stolt Peter Nyman, som fortsätter sitt uppdrag som styrelseordförande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".