Lars Ulander, chef vid Migrationsverket i Söderhamn.
Lars Ulander, chef vid Migrationsverket i Söderhamn. Foto: Hasse Persson.

Chef på Migrationsverket i Söderhamn - utreds för flera fall av trakasserier

Regionchef Magnus Rodin: "Upp med alla fakta på bordet"
1:35 min

Det är Lars Ulander, chef på Migrationsverket i Söderhamn som är under utredning för trakasserier. Han har även blivit arbetsbefriad från sin tjänst. Detta ska vara en överenskommelse mellan honom och regionchefen Magnus Rodin, det rapporterar SVT Nyheter Gävleborg idag. 

Vad handlar detta om?

Regionledningen för Migrationsverket har inlett en utredning mot Lars Ulander angående flera fall av rapporterade trakasserier och kränkningar mot kvinnlig personal på Migrationsverkets enhet i Söderhamn, det här rapporterar SVT Nyheter Gävleborg.

Vad är det som ska ha hänt?

Regionledningen fick i tisdags signaler från personal på enheten i Söderhamn som larmade om att de under en längre tid ska ha varit utsatta för kränkningar och trakasserier på arbetsplatsen.

Under onsdagen besökte sektionschef, från Migrationsverkets kontor i Uppsala, Söderhamn och hade inledande samtal med berörda ur personalen och med enhetschefen Lars Ulander. Under torsdagen fattades sedan beslutet att Lars Ulander inte ska vistas på sin arbetsplats under en tid framöver.

Vem träder in som chef nu?

Nu efter helgen ska företagshälsan ta tag i ärendet, prata med de inblandade och så småningom kunna ge lösningar till detta. Den som tar över Lars Ulanders arbetsuppgifter kommer också bestämmas då.
Ulander ännu inte kommenterat anklagelserna men säger SVT Nyheter Gävleborg att det är jobbigt att inte kunna gå till jobbet.

P4 Gävleborg söker Lars Ulander chef på Migrationsverket för kommentar under dagen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".