Handelsbanken i Järvsö rånades i morse
1 av 2
Handelsbanken i Järvsö rånades i morse Foto: Oliver Bergman / Sveriges Radio
Handelsbanken i Järvsö rånades i morse
2 av 2
Handelsbanken i Järvsö rånades i morse Foto: Oliver Bergman / Sveriges Radio

Väpnat rån mot Handelsbanken i Järvsö

Polisen: Vi söker två personer
1:15 min

Handelsbanken i Järvsö rånades klockan nio i morse av två beväpnade män som hotade personalen. Nu letar polisen för fullt efter de misstänkta.

Maskerade för ansiktet tvingade de till sig kontanter och hotade personalen med ett förmodat vapen vilket gjorde att personalen chockades. Händelsen rubriceras som grovt rån.

– Personalen anländer runt klockan 09.00. Då möter två män upp personalen och hotar med något som ser ut som handeldvapen. De tilltvingar sig ett okänt belopp kontanter, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Polisen uppger att de misstänkta försvann mot järnvägsspåret i östlig riktning från banken i Järvsö och att en stulen bil lämnades kvar vid brottsplatsen.

Båda av de misstänkta männen dolde sina ansikten med mörka halsdukar. Den ena mannen ska vara cirka 190 centimeter lång och talade med brytning. Den andra mannen beskrivs av polisen som ungefär 175-185 centimeter lång och med stockholmsbrytning.

Nu pågår polisens arbete för fullt för att hitta rånarna. Ingen person har skadats fysiskt. 

– Vi har en insats i området med kontroller och vi hoppas på att få tips från allmänheten om iakttagelser av de här två personerna, säger Mikael Hedström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".