Mattias Ekholm jublar.
Mattias Ekholm är sugen på VM-spel. Foto: Mark Humphrey/TT
Ishockey

Mattias Ekholm öppen för spel i VM

Igår tackade ex-Brynäsaren Nicklas Bäckström nej till VM, trots att hans Washington blivit utslaget ur NHL-slutspelet. En annan ex-Brynäsare som däremot är sugen på VM är backen Mattias Ekholm, vars Nashville nu blivit utslaget.

Nashville är utslaget i NHL och en svenskkvartett blev tillgänglig för VM-spel. Forwardsstjärnan Filip Forsberg tvingas dock tacka nej på grund av en ryggskada.

Även Dallas-backen Johnny Oduya tackar nej till VM-spel, meddelar Tre Kronors pressansvarige Anders Feltenmark.

Däremot är backen Mattias Ekholm intresserad, säger han i ett sms till Aftonbladet och Expressen.

"Kroppen känns bra och har känts riktigt bra på slutet, så får jag frågan och våra läkare säger ja och allt med resor och visum funkar, så skulle jag kunna tänka mig att komma. Men som sagt, jag har lite saker att ta itu med först, så jag håller det öppet tills vidare", skriver Ekholm.

Tre Kronor har ännu inte fått något besked när det gäller Ekholm. De övriga Nashvillespelarna är Calle Järnkrok (även han ex-Brynäsare) och Viktor Arvidsson.

Det finns tre platser öppna i VM-truppen och förbundskaptenen Pär Mårts väntas besätta dem när han fått besked från NHL-spelarna som han vill ha med.

En av dem är Dallas-backen John Klingberg, som vill spela VM, men där Tre Kronor väntar på en läkarundersökning.

Forwardsspelarna Mattias Janmark, Dallas, och André Burakovsky, Washington, har sagt att de skulle ställa upp för Tre Kronor i VM om de fick frågan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".