Malmös Guillermo Molins jublar tillsammans med Anton Tinnerholm.
Malmös Guillermo Molins jublar tillsammans med Anton Tinnerholm. Foto: Björn Lindgren/TT
Malmö-Gefle 3-0

Molins dubbel sänkte Gefle

Guillermo Molins, Malmö: ”Jag fick en bra träff”
1:28 min

Det tog sin tid men till slut fick Malmö in bollen och besegrade Gefle med 3-0 efter den mållösa första halvlek. Och det var Guillermo Molins som gjorde de förlösande målen, två stycken.

Radiosportens Andreas Matz utser lagens lirare:
Malmö: Guillermo Molins
Gefle: Robin Nilsson

Utan avstängda Markus Rosenberg, Oscar Lewicki och Rasmus Bengtsson tryckte Malmö på och till slut sprack Geflemuren, men först direkt efter pausen. Det är ju inte säkert målet skulle kommit tidigare med de tre på planen.

Med den breda trupp tränaren Allan Kuhn förfogar över finns fullvärdiga ersättare. Till exempel Enoch Kofi Adu som gjorde säsongsdebut som mittfältsdirigent efter att ha suttit i frysfacket. Men han var inte frostig alls.

Hemmalagets tryck ledde till att en spelsugen Guillermo Molins satte två mål inom loppet av tio minuter. Före det hade Malmö en dubbel möjlighet att spräcka nollan; först sköt Magnus Wolff Eikrem, och på returen Vidar Kjartansson. Gefles vikarierande målvakt Emil Hedvall motade båda skotten. Till hörna. På den kom Malmös 1-0, Molins nickade in bollen. Förlängde inlägget, liksom han gjorde 2-0 fast då med en klacktouch bakom egen rygg.

Mycket Malmö här och utsikten att Gefle skulle spräcka en förlustrad på tre raka i allsvenskan (3-14 i nacken) var långt, långt borta. Malmö hade dessutom ett tredje mål på gång i den sekvensen men Anders Christiansens skott touchade en försvarare och bollen tog i ribban.

Inför 13 000 på Swedbank stadion sköt inbytte Vladimir Rodic 3-0 med kvarten kvar.

Det blev inget mål för Gefle, laget har bara gjort ett i Malmö de senaste åtta åren. Alltså fortsatte dessutom Johan Oremos måltorka i årets allsvenska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".