Infart till Häglaredsmastens skyddsområde.
1 av 2
Infart till Häglaredsmastens skyddsområde. Foto: Adam Ihse/TT
Telefonmast mot blå himel
2 av 2
Foto: Telia, pressbilder

Säkerheten höjs vid samtliga master

Teracom: Vi höjer säkerheten i landet
2:14 min

Efter att den över 300 meter höga radio- och TV-masten, Häglaredsmasten utanför Borås, knäcktes sent på söndagskvällen, så höjs nu säkerheten vid samtliga master i Sverige.

Fynd som gjorts under den pågående tekniska undersökningen av den kraschade masten utanför Borås styrker misstankarna om sabotage. Och nu höjer företaget bakom dessa master, Teracom, säkerheten vid samtliga master i Sverige.

– Vi har stärkt bevakning på alla våra 54 storstationer i Sverige, och vi går också igenom alla master för att säkerställa att det inte finns något som tyder på att de inte är i fullgott skick, säger Åsa Ragnar, kommunikationsdirektör för Teracom, till P4 Sjuhärad.

Än så länge har inga andra skador hittats på någon av de andra masterna i landet. Väktare har nu kallats in. Det är polisens misstankar om sabotage som gör att Teracom nu stärker säkerheten.

Frågan om säkerheten kring master har nu aktualiserats.

– Generellt sett är säkerheten kring våra master gos. Men våra master ligger ofta ute i skogen så de är ju inte bevakade på ett sätt som gör att man inte skulle kunna komma nära dom. Men vi har aldrig haft ett sådant här problem tidigare, säger Åsa Ragnar.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".