Bo Dahlin har spridit inlägg från hemsidan petterssonsblogg.se som enligt stiftelsen Expo pekas ut som pronazistisk.
Bo Dahlin har spridit inlägg från hemsidan petterssonsblogg.se som enligt stiftelsen Expo pekas ut som pronazistisk. Foto: Faksimil

Nu lämnar Bo Dahlin sina uppdrag

Sverigedemokraten Bo Dahlin har nu lämnat in en begäran om att lämna både sin plats i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Söderhamns kommun efter P4 Gävleborgs granskning.

På sin Facebooksida har Bo Dahlin spridit hat och innehåll från hemsidor med högerextrema och rasideologiska rötter. 

Det rör sig om inlägg från sidor med högerextrema och rasideologiska rötter och med tvivelaktiga uppgifter om invandring och islam.

Bo Dahlin säger att det hela är ett misstag.

– Det där måste jag titta på, i sådana fall har det blivit något misstag. Ibland kan det gå lite för fort, det är inget som är meningen om jag säger så om det har blivit något sådant.

Bland annat har Bo Dahlin spridit inlägg från Nya Dagbladet, en sida som drivs av representanter från numera nedlagda Nationaldemokraternas styrelse.

Bo Dahlin spred så sent som den 16 maj ett inlägg från en användare som påstår att islam står över lagen i Sverige och den 11 maj ett inlägg där användaren kallar invandrare för "invällare".


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".