Vansinnesfärd på E4. Polisen fick preja föraren av vägen.
Vansinnesfärd på E4. Polisen fick preja föraren av vägen. Foto: TT

Vansinnesfärd på E4 - körde 232 km i timmen

Polisen försökte stoppa en bilförare i 30 årsåldern på E4 söder om Gävle men misslyckades. Bilföraren valde istället att öka hastigheten och körde i 232 kilometer i timmen innan avfarten Hyttön.

Bilisten trampade ytterligare på gasen i ett försök att köra ifrån polisen. 

Eftersom mannen var vårdslös i trafiken och polisen kunde se att ägaren förekom i polisens register för narkotikamissbruk så tog man beslutet att mannen måste stoppas för att inte vara en fara för andra trafikanter. 

När bilföraren körde av mot Gävle, vid trafikplats Gävle södra, så hindrade polisen mannen från att köra in i centrala Gävle genom att preja bilen vid cirkulationsplatsen på Österbågen vid Måsberget.

Men trots att mannens bil fick skador så stannade inte föraren utan fortsatte vidare. 

Polisen prejade bilen ytterligare en gång vid Brynäsvallen och då stoppades vansinnesfärden. 

Bilföraren ville inte låta sig gripas av polisen som fick använda pepparspray för att förhindra att mannen skulle skada sig själv eller poliserna. 

30-åringen är misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, dopningsbrott genom bruk av dopningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt brott, samt våldsamt motstånd.

Mannen förnekar samtliga brott förutom olovlig körning grovt brott.

Bilen togs i beslag eftersom mannen kört bil vid flera tillfällen de senaste månaderna utan att ha något giltigt körkort.

Mannen frigavs efter provtagning och förhör i avvaktan på rättegång.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".