Erik Vilhelmsson tar emot ett par skidor från alpinåkaren Sara Hector.
Erik Vilhelmsson tar emot ett par skidor från alpinåkaren Sara Hector. Foto: Carolina Grönberg/Sveriges Radio

Sportbibliotek invigs i Sandviken

1:45 min

Idag invigdes Sportbiblioteket i Kulturcentrum i Sandviken, där alla är välkomna att låna sportutrustning av olika slag. Alpinåkaren Sara Hector klippte banden till den nya lokalen.

Sportbiblioteket är ett sammarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och arbetslivsförvaltningen, och de tror att de kommer leda till att fler provar på idrott.

- Syftet är att vi vill få fler folk att börja idrotta, och att erbjuda möjligheten så att alla har rätt till att idrotta utan att det ska kosta några pengar, säger Erik Vilhelmsson som är fritidssammordnare på fritidsenheten.

Förra året kunde man låna en så kallad sportpåse på biblioteket i Sandviken, men nu får alltså verksamheten en egen lokal där utrustning för fotboll, hockey, kubb och mycket annat finns tillgängligt. Det är invånarna själva som bidrar med utrustningen, och som också kan ta del av den.

- Vi hoppas att hela Sandvikens kommun och alla som bor här kommer använda sig av de här, fortsätter Erik Vilhelmsson.

Den som invigde lokalen i källaren på Kulturcentrum var alpinåkaren Sara Hector som kommer från Sandviken. Hon skänkte även ett par skidor till Sportbiblioteket.

- Jag tänkte att jag måste fylla på med hjälm, fartdräkt och sånt så det finns en bra utrustning så man kan testa riktig skidåkning, säger Sara Hector.

Sportbiblioteket fungerar som ett vanligt bibliotek där man registrerar sig och får ett lånekort. För den som har sportutrustning hemma som ligger och skräpar så kan man lämna in de till Sportbibliotekets lokal i källaren på kulturcentrum.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista