På förlossningen vid Gävle sjukhus arbetar tre hyrbarnmorskor under sommaren.
På förlossningen vid Gävle sjukhus arbetar tre hyrbarnmorskor under sommaren. Foto: Linnea Johansson/Sveriges Radio

Barnmorskor väljer bemanningsföretag - dyr affär för regionen

1:41 min

Flera barnmorskor i regionen föredrar att i stället jobba inom bemanningsföretag där lönen är betydligt högre. I spåret av personalbrist hyr sedan regionen in samma yrkesgrupp, men med en dubbelt så hög nota. Bemanningsföretagen fakturerar drygt 100 000 kronor i månaden för en barnmorska. 

Det går att jämföra med vad det kostar att ha en barnmorska direkt anställd av region, nästan 48 000 kronor i månaden, inklusive arbetsgivaravgifter, baserat på vårdförbundets lönestatistik över länets medellön. 

Förra sommaren hyrde regionen bara in en barnmorska. Men i år är de fem stycken, tre stationerade i Gävle och två i Hudiksvall.

Orsaken är bland annat flera uppsägningar som gjort att bristen på barnmorskor är stor.

I Gävle sa sju barnmorskor upp sig i våras, och i början av juli också Karin Österman, barnmorska i Hudiksvall. 

— Det är arbetssituationen som gör att jag inte längre kan vara den barnmorska som jag vill vara. Och när jag förstod att det ser inte bättre ut till hösten, då tänkte jag att nu är det dags att lämna, säger Karin Österman.

Men en större orsak är kanske den bristande löneutvecklingen. Så fort uppsägningstiden tar slut är därför planen att ta anställning hos ett bemanningsföretag.  

—  Alltså jag tjänar inte ens medellönen i Sverige i dag och jag är naturligtvis oerhört besviken. Jag har lyssnat runt lite bland mina kollegor som varit ute på bemanningsföretagsarbete, för att helt enkelt tjäna lite mer pengar. Och jag förstår att jag dels kommer att få en väldigt stor frihet, men också en förfärligt mycket bättre lön, säger Karin Österman, och förklarar att lönen där kan ligga på över 50 000 kronor i månaden. 

Många av hennes kollegor går därför i samma tankar. Efterfrågan på barnmorskor inom bemanningsföretagen har ökat på sistone, upplever Karin Österman. Varje gång någon varit ute på ett arbete hör hon talas om ett nytt bemanningsföretag. 

— Det här är någonting som nu exploderar. De växer ju upp nu som svampar ur jorden de här bemanningsföretagen, därför att det finns en otrolig brist på vårdpersonal och därmed också en marknad, säger hon. 

På Karin Österman och hennes kollegor som väljer att i stället arbeta som inhyrd barnmorska tjänar bemanningsföretagen också sin del av kakan. Därför blir kostnaden hög för regionen som anställer dessa. 

Enligt uttagna prisuppgifter fakturerar ett bemanningsföretag regionen 25160 kronor i veckan för en av hyrbarnmorskorna i Hudiksvall, vilket innebär en kostnad på 100 640 kronor i månaden. 

Dubbelt så mycket i jämförelse med en direkt anställd.

Sofia Arwehed, biträdande verksamhetschef för kvinnosjukvården i Gävleborg, medger att det inte är en vidare bra affär.

– Hyrsköterskor är en sämre lösning, men tyvärr är det så ibland, vi kom inte överens om lönen och då blir det en dyrare lösning, säger hon. 

Men om en hyrbarnmorska är dubbelt så dyr som en fast anställd, vore det inte billigare att gå med på en viss höjning av lönen?

— Det är inte riktigt så enkelt, vi måste ha en rättvis lönesättning för all vår personal. Och det där är en svår balansgång. Men vi kan aldrig konkurrera med bemanningföretagen tyvärr. 

Allt sedan det blev lagligt med vinstdrivande personaluthyrning i början av 1990-talet har bemanningsföretagen expanderat inom vård och offentlig sektor. Vanligaste är det med hyrläkare och sjuksköterskor.

Bemanningsföretagen har blivit kända för dåliga arbetsvillkor och löner, men när det gäller bristyrken är trenden den motsatta, vilket lockar till sig arbetskraften. 

När kostnaderna skenar har landsting börjat diskutera eventuella hyrstopp. Något som Sofia Arwehed tycker vore en bra lösning. 

— Jag skulle önska se ett planerat hyrstopp där egentligen hela Sverige gick in i det som en överenskommelsen, och att vi då försöker göra också en gemensam insats så att all den utbildade personal som vi har i det här landet skulle kunna arbeta tillsammans på våra sjukhus istället, säger hon. 

Sedan tio år tillbaka har kostnaden för inhyrd personal ökat med över 150 procent i Gävleborg. 2005 hyrde man in för 94 miljoner kronor, i förra året landade notan på 248 miljoner. 

Enligt en sammanställning av SVT ligger Gävleborg i topp vad gäller kostnader per invånare. Under 2010-2015 har man lagt motsvarande drygt 4600 kronor per invånare på inhyrning av vårdpersonal. 

Men för Karin Österman är det personligen en bättre affär. Efter att hon sagt upp sig som barnmorska vid förlossningen i Hudiksvall sitter hon i Karantän i ett halvår. 

— Men i princip nästa år år kanske jag kan vikariera i Hudiksvall via ett bemanningsföretag, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista