Gävle X-trafik
Väntande buss på Järnbron i Gävle Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio

Nya buss- och tågtider i länet

"Taskigt mot oss bybor"
0:55 min

Från och med i dag så ändras buss- och tåg-tiderna i länet. Det innebär en del förändringar på flera linjer i centrala Gävle. 

Det handlar bland annat om att en busslinje nu kommer passera Gavlehov och att friluftsområdet Hemlingby nu får en busslinje igen berättar Andreas Eriksson som är Trafikutvecklingschef på X-trafik:

– Linje 3 kommer gå via Gavlehov efter en ny linjesträckning som vi tror kommer göra mycket nytta. Och sen är det linje 15 som har fått trafik på kvällar och helger till högskolan, och sen en ny linje 17 som är Gävle centrum till Hemlingbystugan, berättar Andreas Eriksson. 

Det blir även några ändringar i övriga delar av länet. Bland annat några indragna turer. Ann-Louise Sundberg, boende i Hammarby utanför Sandviken, är en av dem som drabbas av en indragen tur.

– Jag tycker att det är taskigt mot oss som bor här på byn. Även om vi är få som åker så är det ju en del som är beroende av den bussen. Man tar ju sig ingenstans här på byn utan körkort, man är ju ganska låst, säger Ann-Louise Sundberg. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".