Skutskärs bandydamer storsatsar.
Skutskärs bandydamer storsatsar. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

I Skutskärs IF har herrar och damer samma förutsättningar

"Jag har aldrig tidigare haft ett eget omklädningsrum"
0:38 min

När Skutskärs IF såg till att klubbens damer fick samma privilegier som herrarna, med bland annat eget omklädningsrum och reseersättning, hörde flera landslagsspelare av sig och ville spela för Skutskär. Nu satsar de på att få en friplats i elitserien kommande säsong.

När AIK valde att dra sig ur elitserien i bandy för damer saknas ett lag och nu hoppas Skutskärs IF att de kan få ta den platsen.

– Vi har skickat en försynt förfrågan för att visa att vi finns om de vill ha oss, säger Sören Sandström, ordförande för Skutskärs bandy.

Ett av nyförvärven är VM-spelaren Camilla Andersson. Hennes moderklubb är Skutskär, som hon nu valt att återvända till efter sju säsonger i Sandviken.

Ett av skälen till att hon ville tillbaka till Skutskär är deras satsning på jämställdhet.

– Jag har aldrig tidigare haft ett eget omklädningsrum, som vi har nu. Det känns verkligen att man samarbetar mellan damerna och herrarna. Vi känner att vi är lika mycket värda, säger hon.

Klubben ser till så att både damerna och herrarna har rätt utrustning, egna omklädningsrum och reseersättning.

– Vi är en liten förening med knappa resurser, men de resurser vi har ska fördelas rättvist, säger Sören Sandström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".