Tove Alexandersson efter VM-guldet i långdistans
Tove Alexandersson efter VM-guldet i långdistans. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alexandersson tog VM-guld – igen

Tove Alexandersson: ”Hinner komma ganska många tankar”
1:21 min

Tove Alexandersson, som på vinterhalvåret skidorienterar för Alfta Ösa, tog i dag sitt andra raka VM-guld i skogarna utanför Strömstad. Hon vann långdistansen med 26 sekunders marginal till tvåan Natalia Gemperle från Ryssland.

– Det känns helt fantastiskt bra. Jag har gjort ett bra, stabilt lopp och är jättenöjd. Jag har verkligen försökt att ladda om från medeldistansen väldigt snabbt för att kunna prestera bra i dag också. Jag kände mig fortfarande sliten sedan medeldistansen. Man är ute länge så det hinner komma ganska många tankar. Det var inte bara positivt hela vägen så det gällde att ha fokus på rätt saker, säger Alexandersson till Radiosporten.

I tisdags sprang en utpumpad Alexandersson hem sitt första VM-guld någonsin då hon vann medeldistansen.

– Helt otroligt, just att hon stått på startlinjen, både i tisdags och i dag, med favoritskapet på sina axlar på hemmaplan. Det är otroligt imponerande att hon klara av det, säger Radiosportens expert Karolina Höjsgaard.


Sverige har hittills tagit fyra medaljer i orienterings-VM:

3 guld: Jerker Lysell, sprint, Tove Alexandersson, medeldistans och långdistans

1 brons: Sprintstafett (Lina Strand, Gustav Bergman, Jonas Leandersson och Helena Jansson)

Stafetterna på lördag återstår. (TT)


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".