Carina Janars.
1 av 2
Carina Janars. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio.
Stefan Strandell
2 av 2
Stefan Strandell. Foto: Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio.

Så vill Ljusdals handlare förändra centrum

Handlare: Vi vill ju växa
1:28 min

Handeln och fastighetsägarna i centrala Ljusdal sätter nu tryck på kommunen för att få en lösning på de oklara planfrågorna med timmerterminal, genomfart och järnväg. 

Något måste göras för att få en lösning anser bland andra Stefan Strandell som driver bensinstation i Ljusdal.

– För oss som driver företag i Ljusdal är det viktigt att se att kommunen vill satsa framåt. Vi vill ju växa, säger Stefan Strandell.

Carina Janars företräder Ljusdal i centrum med ett 90-tal företag, nu har de lagt fram en plan för att få något att hända.

– Vi anser ju att resecentrum är den naturliga knutpunkten, mitt i centrum, och vi tycker att resecentrum måste utvecklas. Vi vill öka tillgängligheten och vi vill gärna riva och bygga nytt med överbyggnad över spåret så att det blir bättre tillgänglighet mot Östernäs, säger Carina Janars och tillägger:

– Det är ju två minuter åt alla håll om man står vid resecentrum.

Men det måste göras något snart.

– Vi måste ju trycka på för att det ska bli någonting, så därför har vi tagit fram den här planen annars är risken att allting händer runt omkring oss, säger Stefan Strandell.

Vad händer om ingenting händer?

– Ja då stannar utvecklingen, vi måste satsa. Järnvägen är en barriär, men det är också en stor fördel att ha den centralt och vi måste utnyttja det stationsnära läget, säger Carina Janars.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".