Erica Larsson och Erik Molin  vann årets #p4sommarbilden
1 av 2
Erica Larsson och Erik Molin vann årets #p4sommarbilden Foto: Privat
Så ser den vinnande bilden ut som segrade i kampen mot runt 70 andra bilder.
2 av 2
Så ser den vinnande bilden ut som segrade i kampen mot runt 70 andra bilder. Foto: Erik Molin

Erik och Erica vann sommarbildstävlingen!

"Ljuset var perfekt"
4:15 min

25 exponeringar med kameran, perfekt ljus och tajming. Så lyder receptet för den vinnande bilden i årets sommarbildstävling!

Totalt deltog över 70 bilder i årets upplaga av #p4sommarbilden. Men med ett utslag på 37 av juryns röster vann Erik Molin från Hudiksvall med sin bild. Andra och tredjepristagarna kom bara upp i 30 röster vardera. 

Erik Molin tog den segrande bilden när familjen och svågerns familj var ute och badade under en härlig sommarkväll i juli. När svågerns dotter Erica Larsson var i vattnet såg han den perfekta bilden.

– Det var motljus och solen höll på att gå ned. Bilden togs när hon doppar ner håret i vattnet och sen reser sig upp så att det blir en vattenkaskad från hennes hår. Sen skiner solljuset igenom vilket ger en ganska häftig effekt, säger Erik Molin.

Hur känns det att vinna?

– Det var riktigt roligt att höra! Det känns bra och kul att få uppskattning för det man gör. Fotograferande är lite av en hobby.  

Nu vinner Erik Molin en uppförstoring av bilden på canvas som P4 Gävleborg ordnar.

– Den ska Erica få så kan hon få sätta upp den där hon vill ha den, säger Erik Molin.

Här kan du se övriga bilder som deltog i tävlingen.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".