Nicklas Bäckström.
Nicklas Bäckström. Foto: TT Nyhetsbyrån
World Cup i ishockey

Bäckströms semifinallöfte: ”Vi har en växel till”

Nicklas Bäckström: Gäller att vi slår på alla motorer
2:05 min

Stjärncentern och Valbosonen Nicklas Bäckström medger att Europa-laget har fördel av att inte ha någon yttre press inför semfinalmötet med Tre Kronor, men tillägger:

– Nu kan vi släppa loss och spela när vi är i semifinal.

Nicklas Bäckström är poängbäst i Tre Kronor hittills i World cup med sina tre poäng (ett mål och två assists). Samspelet, i den inför turneringen nykomponerade kedjan, med Patric Hörnqvist och Filip Forsberg har fungerat bättre och bättre enligt Washington-centern Bäckström.

– Det har fungerat helt okej för vår kedja. Vi har jobbat oss in mer och mer i turneringen, jag tror vi har en växel till. Inte bara oss, utan hela laget. Första matchen mot Ryssland var bra. Sedan har vi spelat sådär tycker jag. Det gäller att vi slår på alla motorer nu inför semifinalen, säger Bäckström till Radiosporten.

Känns det annorlunda på något sätt att möta Europa-laget som är en ny konstellation mot för om ni skulle ha mött USA i en så här viktig match som en semifinal i World Cup är?

–  Det känns väl kanske lite konstigt eftersom de har olika nationaliteter. Det är en ny konstellation som de har kommit på och det ska bli roligt att spela mot dem.

Spelarna i Europa-laget har betonat gång på gång att de spelar utan någon som helst yttre press i den här turneringen. En yttre press som är helt annorlunda för landslag som exempelvis Sverige och Kanada.

– De var väl ganska lågt rankade inför turneringen. Att spela utan press och bara spela ut underlättar kanske lite för dem. Samtidigt är vi här i semifinal också, vi kan släppa loss och spela, säger Bäckström.

Känner du press?

– Nej, det gör jag inte. Vi har höga krav på oss själva som spelare, vi vill vinna och spela så bra som möjligt. De kraven har vi vanligtvis på oss.

19.00 är det nedsläpp, Tre Kronor mot Europa-laget i World Cup-semifinal. Radiosporten direktsänder i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".