Polisen stormade Jawid Shirzas lägenhet.
Polisen stormade Jawid Shirzas lägenhet. Foto: Catrin Landén/Sveriges radio

Polisens insatsstyrka stormade Jawid Shirzas lägenhet

"Jag hörde någon som sparkade och skrek"
1:08 min

En lördagsmorgon när Jawid Shirza låg och sov stormade helt plötsligt polisens insatsstyrka in i hans lägenhet. 

Jawid Shirza kom till Sverige som tonåring för sju år sedan. Efter tre månader i egen lägenhet i Gävle fick han återuppleva skräcken som han kände som barn i Afghanistan och Iran.

Polisens insatsstyrka stormade hans lägenhet på jakt efter en annan person.

– Jag hörde någon som sparkade på dörren och skrek rör dig inte. Sedan efter några sekunder såg jag att det var polisen.

Jawid Shirza har ännu inte fått någon förklaring till hur detta kunde ske. Polisen kan inte kommentera det enskilda fallet men en anmälan är gjord och det utreds av polismyndighetens avdelning för särskilda utredningar som har hand om anmälningar mot polisen.

– Det här är misstag som kan hända, nu får vi utreda och se vad som hänt i det här fallet, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Avdelningen för särskilda utredningar kunde inte uttala sig om fallet under onsdagen, men under torsdagen ska en åklagare utses.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".