Protest mot tidig tömning av brevlådor i Ockelbo

0:58 min

Sedan februari i år töms postlådorna i Ockelbo redan klockan 17.00. Nu protesterar både kommunledningen och företagarorganisationerna på orten i en skrivelse till PostNord.

1 februari 2016 ändrade PostNord tiden för senaste tömning av brevlådor i Ockelbo från klockan 18.00 till klockan 17.00.

Anledningen var att PostNord ville samordna transporterna från Ockelbo.
”I stället för att köra paket och brev i två olika vändor fann vi ett sätt att ta dem i samma bil”, säger Katarina Sörman som är produktionsområdeschef för Gävleområdet och södra Dalarna.
”Vi ser med jämna mellanrum över våra verksamheter och hur vi kan anpassa oss efter förändringar i samhället, för att kunna driva verksamhet och upprätthålla servicen till våra kunder även i framtiden”, säger Katarina Sörman.

Nu protesterar både kommunledningen och företagarorganisationerna i Ockelbo och i en gemensam skrivelse till PostNord uttrycker man sitt missnöje med att tömningen av brevlådorna tidigarelagts en timme.

– Vi får ju inte samma möjligheter att konkurrera med företag som finns på orter där man kanske tömmer klockan 20 eller till och med klockan 21. Det skapar naturligtvis svårigheter för företag på orten att växa och utvecklas. Därför bestämde sig kommunen att skriva en gemensam skrivelse som vi då har skickat till PostNord där vi uppmanar företaget att ändra tillbaka tömningstiderna till 18 åtminstone, säger Pernilla Hålén som är ordförande för Företagarna Ockelbo.

Tror du att företaget kommer att lyssna på er?

– Jag hoppas verkligen att de gör det och att de lyssnar på oss. Vi har ju heller inte fått varit delaktig i någon dialog eller tyckt till i dessa förändringar, säger Pernilla Hålén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista