Här, där AME håller till idag, kommer Räddningstjänsten och polisen att bygga sina nya hus. Därmed blir de närmaste granne till Mackmyra Whisky som syns i bakgrunden.
1 av 2
Här, där AME håller till idag, kommer Räddningstjänsten och polisen att bygga sina nya hus. Därmed blir de närmaste granne till Mackmyra Whisky som syns i bakgrunden. Foto: Ingegerd Sörgard/Sveriges Radio
- Det är en bra lokalisering, säger Robert Strid, räddningschef i Gävle.
2 av 2
- Det är en bra lokalisering, säger Robert Strid, räddningschef i Gävle. Foto: Ingegerd Sörgard/ Sveriges Radio

Brandkåren bygger nytt granne med Mackmyra Whisky

"Det är en bra lokalisering"
0:47 min

Brandkåren och polisen i Gävle kommer att bli närmsta granne med Mackmyra Whisky. Den nya tomten ligger på västra sidan av E4:an, vid Kungsbäcksvägen. 

Det är en bra placering, tycker Robert Strid, räddningschef i Gävle.
– Det blir nära ut till E4:an och E:16 och in till stan är det också nära så vi ser det som en bra lokalisering, säger han.

Att både Räddningstjänsten och polisen ska lämna sina hus i centrala Gävle och bygga nytt har varit klar i flera år. Men den placering som föreslogs tidigare, i Teknikparken fick kritik, dels för att platsen låg vid vattenskyddsområdet, dels för att utryckningsvägarna skulle bli besvärliga.

Nu har brandkåren och polisen alltså fått en ny tomt, och den är bättre, trots att det blir långt till Bomhus, säger Robert Strid:

– I och med att vi flyttar längre västerut så får vi längre väg när vi ska österut, det säger sig själv. Hur vi ska lösa det är för tidigt att säga, för vi ska inte flytta förrän 2020 eller 2021, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".