Avgörande ögonblick

Lill-Babs ser tillbaka på 62 år som artist

"Barbro, du var så bra ikväll"
39 min
I mer än 60 år har Barbro Svensson varit en av Sveriges mest folkkära artister. Men först efter musikalen Annie Get Your Gun 1974 fann hon också nåd inför kritiska kulturjournalister.

Säg "Är du kär i mej ännu Klas-Göran" och i princip alla tänker på Lill-Babs stora braksuccé 1959. Hon blev en av Sveriges stora schlagerstjärnor och också en av Tysklands populäraste artister.

Lill-Babs skulle bli Sveriges mest omskrivna artist. Hennes män, virkrecept och folkparksturnéer har varit en följetong på såväl veckotidningarnas som kvällspressens löpsedlar.

Även i radions programarkiv finns otaliga intervjuer med henne sparade. Som när Lennart Hyland ringer upp 1962 och frågar hur det står till med giftermålsplanerna med den tyske sångaren Peter Kraus. Eller när Mona Krantz följer med i turnebussen 1974 och vill veta vilka framtidsplaner Lill-Babs har när artistkarriären tar slut.

Tillsammans med Rigmor Ohlsson som botaniserat i arkivet ser Barbro Svensson tillbaka på sin mer än 60 år långa karriär som artist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".