Spökvandring med clowntema i Skutskär.
Spökvandring med clowntema i Skutskär. Foto: Daniel Hallgren

Efter clownlarmet: Skräckvandring med clowner blir av i Skutskär

"De som kommer är beredda på att bli skrämda"
3:28 min

Trots den senaste tidens händelser där personer klätt ut sig till clowner för att skrämmas så arrangeras en skräckvandring i Skutskär - med clowntema - i helgen.

Under den senaste veckan har flera personer på olika platser i Sverige hotats av clowner. Polisen menar att det är ett fenomen som funnits ett tag runt om i världen, och att det nu har spridit sig till Sverige.

På torsdagskvällen blev en man i 20-årsåldern i Varberg knivskuren i axeln av en okänd person i clownmask.

I går gick inrikesminister Anders Ygeman ut och manade till besinning kring clownhysterin.

Men trots den senaste tidens händelser så arrangeras i helgen en spökvandring vid Sandbankarna i Skutskär. Det heter Haunted halloween, och arrangörerna själva beskriver det som "allt utom en lugn kvällspromenad i skogen".

Enligt arrangören Daniel Hallgren finns inget samband med den senaste tidens händelser och årets tema på spökvandringen. Och clowntemat bestämdes redan förra året.

– Att vi har det här clowntemat, jag ser inte problematiken med det här andra fenomenet, eftersom de som kommer hit är beredda på att bli skrämda och vet att det sker under kontrollerade former.

Åldersgränsen för att delta i spökvandringen i Skutskär är 15 år.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".