Dråpförsök i Bollnäs inatt

26-åring anhållen misstänkt för försök att knivhugga sin granne. Även Gävlepolisen rapporterar om en stökig helg med flera anhållna för grova våldsbrott.
En 26-årig Bollnäsbo anhölls inatt misstänkt för försök till dråp. Det var vid tre-tiden, natt till söndag, som två grannar i bostadsområdet Granbergshöjden i Bollnäs blev osams. Den misstänkte anklagas för att ha dragit kniv och gjort ett utfall med kniven mot sin granne, som denne med nöd å näppe klarade sig oskadd från. 26-årigen greps av polis som larmats till platsen och anhölls senare av åklagare. Vad grannarna bråkade om är ännu oklart. Även polisen i Gävle har haft en stökig och stressig lördagskväll och natt med många utryckningar och flera gripna och anhållna personer som följd. Bland de allvarligare incidenterna finns ett personrån som inträffade strax före klockan åtta i gårkväll, lördag. På Norra Rådmansgatan blev en 19-årig man nedslagen och fick ta emot flera slag och sparkar innan han blev fråntagen sina tillhörigheter. Men 19-åringen kände ytligt igen gärningsmannen, en 20-åring, som anhölls i sin frånvaro. Mannen greps tidigt på söndagsmorgonen då en polispatrull kände igen honom ute på stan. 20-åringen förnekar rån men medger att han varit i bråk med 19-åringen. Han är fortsatt anhållen efter förhör. I Gävle sitter också, sen i lördags, en 20-årig man anhållen misstänkt för grov misshandel av en 22-årig man som han, enligt polisen, helt oprovocerat ska ha flugit på, slagit ned och misshandlat på Rudammsgatan. 22-åringen fick ta emot flera sparkar mot huvud och överkropp. Den misstänkte - som är från Borlänge - ingick i ett gäng på 3-4 ung män.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista