Michélle Vigebjörk knuffades ned i Gavleån.
1 av 2
Michélle Vigebjörk knuffades ned i Gavleån. Foto: Martina Söderlind/Sveriges radio
Michélle Vigebjörk knuffades ned i Gavleån.
2 av 2
Michélle Vigebjörk knuffades ned i Gavleån. Foto: Marina Söderlind/Sveriges radio

Michelle knuffades i Gavleån av främling - efterlyser mannen som räddade hennes liv

"Jag och min familj vill veta vem som hjälpte mig"
4:37 min

I helgen blev 20-åriga Michelle Vigebjörk nedknuffad i den iskalla Gavleån av en främling efter en utekväll med sina vänner. Hon trodde att hon skulle dö - då räddades hon av en främling som hon nu vill tacka.

I ett långt Facebook-inlägg beskriver Michelle om hur det var att bli nedknuffad i Gavleån av en okänd person, ett inlägg som nu sammanlagt fått över 200 reaktioner på Facebook, bland annat genom delningar och kommentarer.

Allt började med en helt vanlig kväll där Michelle var ute och festade.

– Vi hade haft jätteroligt på Slick sedan började jag tjafsa med mina vänner. En av oss var nykter och skulle köra och vi bor precis bredvid varandra. Men jag insisterade på att jag skulle gå hem, berättar hon.

Det var när Michelle bestämde sig för att få lite avskildhet innan hon gick hem som hon ställde sig vid stentrapporna ner mot Gavleån och sms:ade. 

– Plötsligt känner jag en hård knuff över kanten. Jag trillar rakt i men hann se att någon sprang därifrån upp för trapporna. Allt gick så långsamt men ändå så snabbt. Jag var i vattnet med kläder och när man är lite full kan man inte tänka klart. Jag försökte skrika allt jag kunde.

Det iskalla oktobervattnet kändes extra kyligt eftersom Michelle inte hade sin jacka på sig när hon landade i Gavleån.

– Då ser jag någon klättrar ner för trappan. Sedan tar han upp mig och ger mig sin jacka över armarna. Jag satt och hyperventilerade och sa: "jag måste ringa min mamma, jag måste ringa min mamma".

Den okända räddaren gjorde allt för att hjälpa henne, berättar Michelle.

– Sedan ringde han taxi. Jag vill veta vem det som var som hjälpte mig. Han pratade engelska och hade brytning, säger hon.

– Om det inte hade varit för honom hade jag antagligen inte varit här i dag. Hela familjen vill veta vem som hjälpt mig. Det finns så mycket puckade människor i den här världen, speciellt efter de här clownmysterierna där folk klär ut sig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".