Idag startade bygget av ett flerfamiljshus i Arbrå. Madelene Selander, Lena Sundh Berglund och Ulf Nyrén tog de första spadtagen.
Idag startade bygget av ett flerfamiljshus i Arbrå. Madelene Selander, Lena Sundh Berglund och Ulf Nyrén tog de första spadtagen. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Flerfamiljshus byggs i Arbrå

Inte på 40 år har det byggts ett flerfamiljshus i Arbrå, men idag var det dags att ta det första spadtaget. Det blir ett två våningshus med åtta lägenheter med inflytt hösten 2017.

– Känns jätteskönt att sätta spaden i Arbrå för det tyder på att det finns framtidsutveckling äver här, säger Lena Sundh Berglund, 1:e vice ordförande i Bollnäs bostäder.

Flerfamiljshuset som byggs nu kommer att innehålla åtta lägenheter, både tvåor och treor. Huset blir i två våningar med hiss något som fattas i Arbrå och det kanske kommer att skapa en rörlighet på bostadsmarknaden tror Madelene Selander som är 2:e vice ordförande i Bollnäs bostäder.

– Att man öppnar för de äldre som vill sälja sina villor. Det är ju bostadsbrist för familjer som vill köpa hus.

Arbrå har sedan många år tillbaks varit något av en utflyttningsort men det gäller inte längre hävdar Bollnäs bostäders ordförande Ulf Nyrén.

– Vi känner nog att det vänt. Det är snarare en liten inflyttning. Det är nånting på gång!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".