Djupestrand
1 av 2
Kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam kunde i dag ge grönt ljus för bostadsbygget på Djupestrand i Hudiksvall. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio
Utsikt från Djupestrand
2 av 2
Mikael Löthstam blickar ut från Djupestrand. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio

Klart för nytt bostadsområde i Hudiksvall

Byggstart redan nästa år
1:09 min

I dag blev det klart att det blir företagen Skålbo Förvaltning AB och Lillskär AB som får bygga Hudiksvalls nya bostadsområde vid Djupestrand strax öster om hamnen. Hudiksvall lider av bostadsbrist, men nu ska alltså ett havsnära område, precis nedanför Köpmanberget, råda bot på den bristen.

Det är ett stort byggprojekt som nu tar sin början. Det säger Mikael Löthstam, kommunalråd i Hudiksvall:

– I den nu planerade 1:a etappen handlar det om totalt 80 bostäder. Det blir ett blandat boende med både flerfamiljsbostäder, enfamiljshus och boende för de som är litet äldre, berättar han.

Mot bakgrund av bostadsbristen förutspår Mikael Löthstam en stor efterfrågan:

– Jag tror att det blir ett mycket attraktivt område! Vi har trångt om bostäder i Hudiksvall och när Djupestrand väl öppnar upp tror jag att bostäderna snabbt kommer att gå åt, säger han.

Alla planer för byggande på Djupestrand nedanför Köpmanberget är redan klara. Här finns redan kontor, ett hotell är på väg att uppföras och nu ska alltså också 80 bostäder ges plats. Byggarbetena ska börja så snart det bara är möjligt, försäkrar Mikael Löthstam.

– Så snart de som ska bygga fått tillgång till marken hoppas jag att de kommer igång. Gärna redan under första halvan av nästa år, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".