Brynäs möter HV71.
Foto: Mats Åstrand

Brynäs vann när Löfqvist hedrades

Jesper Jensen: Det var väldigt fint gjort av Brynäs
0:45 min

Vinst hemma för Brynäs när Wille Löfqvist hedrades, man vann över HV71 med 5-3.

Det var en match i mängden. Men ändå inte. Vissa matcher får bara inte förloras.

Hemmamötet mot HV71 på torsdagskvällen var en sådan tillställning för Brynäs. Och visst blev det vinst för Gävlelaget, 5-3, när Wille Löfqvist hedrades.

Vad målvaktslegendaren Wille Löfqvist hade tyckt om det inledande försvarsarbetet om han hade varit kvar i livet, hade förmodligen knappt varit tryckbart.

Brynäsikonen - som gick bort i söndags - hedrades innan nedsläpp då en lång rad av Gävleklubbens allra tyngsta legendarer, bland andra Tord Lundström, Hans "Virus" Lindberg, Stig Salming, Ove Molin och Stefan "Lill-Prosten" Karlsson, bildade hedersvakt ute på isen.

Hyllningen avslutades med att Michael Sundlöv, även han målvaktslegendar i klubben, lade en ros vid det tomma Brynäsmålet.

– Det var väldigt fint gjort av Brynäs, säger Jesper Jensen.

Om hyllningen var finstämd var det mer öppna svängdörrar bakåt och plattan i mattan framåt när väl spelet kom igång.

Martin Thörnberg, inledde målkalaset då han efter 6.39 pricksäkert skickade in pucken från högra tekningscirkeln förbi Felix Sandström i Brynäsmålet.

En tung start för Brynäs och inte blev det bättre då Filip Sandberg ökade på till 2-0 lite mer än tre minuter senare, med ett vackert mål helt fri efter en alert passning från Christoffer Törngren.

Men hemmalaget bet ihop.

Brynäsforwarden Nick Johnson drog igång vändningen i slutet av första perioden och efter att lagen turats om att måljubla ett par gånger i mittenperioden kopplade Brynäs greppet genom ett sent ledningsmål av Kevin Clark i andra och 5-3 av Pathrik Westerholm i början av tredje.

Vid sista målet var även Martin Thörnberg inblandad men nu på en mindre smickrande sätt.

HV-stjärnan snackade till sig en utvisning och efter 49 sekunder av den susade Westerholms direktskott in i mål.

Gästerna orkade inte dra igång en ny målparad efter det.

– Jag tycker det var ganska bra fart därute även om vi är lite på hälarna i första perioden och HV är bättre än oss. Men sen tycker jag vi äter oss in i matchen och tar över, säger Jesper Jensen.

Uppdraget avklarat för Brynäs. Säkert med en leende Wille Löfqvist som åskådare någonstans där uppe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".