Det blir bandyfest i Ljusdal igen.
Det blir bandyfest i Ljusdal igen. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio.

Tre år med bandyfest i Ljusdal

"Självklart vill vi stötta bandyn i Ljusdal"
1:33 min

Ljusdals bandyklubb vill åter väcka liv i den gamla traditionen med stor bandyfest i slutet av oktober på IP i Ljusdal.

För att få till en tredagars bandycup i Ljusdal har klubben gjort ett avtal med färilaföretaget Exte som genom åren varit bandyklubbens största lokala sponsor.

– Självklart vill vi stötta bandyn. Och LBK är ju ett fint varumärke som är känt i Sverige och vi vill gärna vara med och stötta Ljusdal, säger Kjell Jonsson på företaget Exte.

Vill ni vara med om det som var när World Cup fanns i Ljusdal?

– Ja det finns en baktanke om att återskapa någonting som påminner om hur det var för ett antal år sedan och dra ihop ett antal företag utifrån och göra något trevligt tillsammans under cupenhelg.

2008 blåste och regnade World Cup i bandy bokstavligen bort och sedan dess har det varit tomt i den nattbandytradition som startade 1974.

Och nu är det alltså klart att det blir en tredagars cup, torsdag till lördag i oktober 2017-2019. Och Ljusdals bandyklubb kan man säga börjar om på nytt.

– Vi vill göra ett bandyparty där vi även får till roliga grejer bredvid planen, säger Jonas Svensson från Ljusdals Bandyklubb.

Vad är det som ska hända, bandyfesten har ju nästan klingat av efter dess år?

– Människor som var med när cupen fanns kan sitta och berätta för yngre generationer om den och det lyser i bådas ögon när man börjar prata om den cupen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".