Matilda Aedel är med i TV-programmet "Du är vad du äter"
Matilda Aedel är med i TV-programmet "Du är vad du äter" Foto: Martina Söderlind

"Jag behövde helt enkelt en spark i baken"

Matilda Aedel: Jag hade kunnat hoppa över tv-biten
1:52 min

På grund av sin övervikt kunde inte Gävlebon Matilda Aedel bli gravid. Nu är hon med i programmet "Du är vad du äter" som sänds i kväll på TV3.

Matilda valde att söka in till programmet på grund av att hon och hennes man försökt att få ett syskon till deras son Nils, men utan resultat. 

– Jag visste att min övervikt var orsaken, men det blev mer tydligt i programmet. Det var tufft att höra och väldigt känslosamt, berättar Matilda. 

Jag skuldbelägger mig själv eftersom det är jag som inte tagit tag i mitt problem. 

Matilda har sedan tidigare försökt att gå ned i vikt vid flera tillfällen. 

– Jag har börjat men sedan har det inte blivit något mer. Men jag fick hjälp i programmet och är idag på väg i rätt riktning. 

Tv-inspelningen var jobbig för Matilda som då vägde 142,7 kilo och hon berättar att hon gärna hade kunnat hoppa över den delen, men fick bra stöd från produktionen.

– Tv-inspelningen var jobbig, men själva personerna bakom var helt fantastiska och gjorde det enkelt för mig, säger Matilda Aedel. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".