Polis polisbil
Foto: TT

Flera olyckor i länet under söndagen

Flera trafikolyckor har inträffat i Gävleborg under söndagen. Bland annat blev E4 avstängd i södergående riktning efter två olyckor.

Vid tolv-tiden voltade en bil på länsväg 301 runt tre kilometer utanför Alfta, och några minuter senare voltade en bil på länsväg 305 nära Hassela. I de fallen behövde ingen uppsöka sjukhus.

Det var också en olycka på E4 vid Skarvberget mellan Hagsta och Gävle.

Strax före klockan ett var det en kökrock med fem bilar inblandade på E4 strax norr om Gnarp i södergående riktning. Där stängdes E4 av i samband med räddningsarbetet.

Totalt åtta personer var inblandade i olyckan och två personer - en kvinna och ett barn - fördes i ambulans till sjukhus. Enligt de första uppgifterna ska de inte ha fått några allvarligare skador.

Ungefär samtidigt var det stopp på E4 närmare den norra länsgränsen i samband med att en lastbil med släp skulle bärgas efter en olycka tidigt i morse.

Efter det krockade två bilar med varandra på Trödjefjärdsvägen i Trödje vid kvart över ett. Det är oklart vilka skador som de inblandade fick där.

Och på E16 i riktning mot Gävle nära avfarten till Valbo var det en singelolycka med en person som har kört av vägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".