Gefles Johan Bertilsson klappas om efter sitt 1-3 mål under sista omgången i allsvenskan mellan Östersunds FK och Gefle IF på Jämtkraft.
Gefles Johan Bertilsson klappas om efter sitt 1-3 mål under sista omgången i allsvenskan mellan Östersunds FK och Gefle IF på Jämtkraft. Foto: Robert Henriksson/TT.

Gefle IF ute ur allsvenskan

Gefles tränare Thomas Andersson efter nedflyttningen
2:24 min

Dagens 4—2 seger mot Östersund, i den sista omgången i fotbollsallsvenskan, hjälpte inte. Laget åker ur den högsta serien.

Man fick en kalasstart i Östersund och hade 2-0 efter tio minuters spel och vann till slut med 4-2. Tre poäng som inte räckte till kvalspel. 

– Det är svårt att anmärka något på vår prestiation i dag. Det är väldigt starkt att åka hit och vinna, men det är klart att det andra tar över. Man har inte förlikat sig med tanken att vi åker ur. Vi kom väldigt nära, vi var tio poäng efter Helsingborg vid sommaruppehållet. Nu blev det två. Starkt jobbat, men inte tillräckligt, säger Gefles tränare Thomas Andersson, till Radiosporten.

Gefle IF är därmed ur allsvenskan efter tolv raka säsonger i högstaligan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".