Bärgning av lastbil som kört i diket. Bilar st¨år stilla i kö på vägen.
Det är moddigt och halt och med många avåkningar och lastbilar som har fastnat. Arkivbild. Foto: Veronika Karlsson/Sveriges Radio.

Stopp på E4 mellan Sundsvall och Gävle

"Det är mycket snö modd och halka"
0:52 min

Sveriges Radios trafikredaktion rapporterar om stora trafikproblem på E4 under natten mot måndag.

Mellan Sundsvall och Gävle var det många avåkningar, lastbilar som har fastnat i backar med flera timmar långa köer mellan 22 och fram till minst 01:00 är trafiken avstängt på grund av ett bärgningsarbete.

– Det är mycket snö, modd och halka. För många är det den första halkan för säsongen och det kan hända att man överskattar sin egen körförmåga, säger trafikreporter Gülsen Bergsdal och fortsätter. 

– Det är också en hemvändardag för det är många som har firat höstlov och är på väg hemåt så det har varit mycket trafik också i det här mycket besvärliga väglaget.

Enligt Trafikverket kommer E4 att stängas av i höjd med Armsjön för all trafik mellan 22:00 och minst fram till 01:00 natten till måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".