Männen har kopplingar till Bandidos eller deras supportergrupp Chicanos. Akrivfoto: Scanpix
Männen har kopplingar till Bandidos eller Bandidos supportergrupp Chicanos. Akrivfoto: Scanpix

Höggs i buken av MC-gäng på sportbaren i Gävle

"Restauranggästerna försökte gå emellan bråket"
1:23 min

De två män som skadades under nattens mordförsök på en sportbar i Gävle blev allvarligt knivhuggna i buken och i benet, enligt åklagaren.

Tre män med kopplingar till MC-gäng sitter nu anhållna efter nattens mordförsök där två gäster på en sportbar i centrala Gävle blev allvarligt knivskurna.

De tre männen kom in på sportbaren och började bråka med personalen, varpå två gäster på sportbaren försökte ingripa.

De två restauranggästerna försökte gå emellan under bråket, men blev båda knivskurna och slagna med en batong. De fick föras till akuten.

– Vad jag hörde så var det allvarligt. En var knivskuren i bålen, och den andra mot höften eller benet till, säger åklagaren Peter Olofsson.

Ett annat vittne följde efter männen ut från sportbaren, och blev även han misshandlad med en batong.

De tre männen, i 50, 30 och 25-årsåldern, försökte lämna sportbaren i en bil, men sladdade in i trottoaren och fick stopp på bilen. Alla tre kunde gripas.

Enligt uppgifter till Västmanlands läns tidning är de tre misstänkta från Västmanland och Stockholmsområdet. De är alla dömda för brott tidigare och har kopplingar till MC-gäng. En av dem har tidigare pekats ut som ledare för Bandidos i Västerås, rapporterar tidningen.

Tidigare på kvällen inträffade en misshandel där fyra män bråkade med personalen på en krog i Sandviken. Efter det greps en misstänkt man i 25-årsåldern från Sandviken, som har koppling till Bandidos supportergrupp Chicanos.

25-åringen dömdes bland annat förra året för att ha varit del i en kidnappning och misshandel av en annan man i Sandviken.

Nu undersöks det om de två krogbråken har något samband.

– Finns det något samband så är jag övertygad om att vi kommer att få reda på det, säger åklagaren Peter Olofsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".