Bollnäs Näringslivskontor Integration Föreläsning Språk Persiska Arabiska Engelska Tigrinja
Arrangören Tommy Henriksen och föreläsaren Minoo Niazzadeh Foto: Kristian Bruce Bolinder/Sveriges Radio

Föreläsningar på fyra olika språk i Bollnäs

Minoo Niazzadeh: "Språket är nyckeln till samhället"
1:06 min

I Bollnäs har man sett ett behov av information på andra språk än svenska om hur man startar företag. Idag anordnades därför föreläsningar på fyra olika språk.

Föreläsningarna sker på engelska, persiska, tigrinja och arabiska. Det handlar om företagstips och information om kulturskillnader för den som kommer från ett annat land och vill starta eget. 

– När jag kom till Sverige var jag helt vilsen i min egen värld. Jag visste inte till vem eller vad jag skulle vända mig, säger Minoo Niazzadeh, företagare och en av dagens föreläsare. 

Vad är den största utmaningen för utlandsfödda att starta företag i Sverige?

– Det är språket som är nyckeln till samhället. Det är det första steget. Sen måste vi utbilda oss i den branschen vi vill satsa på, det är mycket viktigt, berättar Minoo Niazzadeh.

Efter dagens slut fick P4 Gävleborg informationen att totalt 90 åhörare kom till de fyra föreläsningarna. De nationer som representerades var Kina, Marocko, Syrien, Kenya, Sudan, Eritrea, Etiopien, Thailand, Afghanistan och Somalia. 

– Vi är så klart mycket nöjda över arrangemanget, säger Tommy Henriksen, som arrangerade föreläsningarna tillsammans med Bollnäs Näringslivskontor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".