Lasse Molin och Lina Lindh.
1 av 5
Lasse Molin och Lina Lindh. Foto: Catrin Landén
Sjukstugan innan renoveringen.
2 av 5
Sjukstugan innan renoveringen. Foto: Privat
Sjukstugan efter renoveringen.
3 av 5
Sjukstugan efter renoveringen. Foto: Privat
Brunnen som byborna tidigare hinkade upp vatten ur.
4 av 5
Brunnen som byborna tidigare hinkade upp vatten ur. Foto: Privat
Nu kan byborna pumpa upp vatten.
5 av 5
Nu kan byborna pumpa upp vatten. Foto: Privat

Gävleparet som hjälper till i Senegal

"Det ger så otroligt mycket"
2:50 min

Gävleparet Lina Lindh, barnmorska, och Lasse Molin som är byggföretagare till vardags har nominerats till Aftonbladets Svenska hjältar-pris för sitt arbete i Senegal.

Lina Lindh och Lasse Molin har byggt vattenpumpar och en sjukstuga i Senegal och i februari åker de tillbaka för att fixa ett lekrum på ett barnhem.

Det var Lasses kompis Moussa N´diaye som fick dem att åka till Senegal första gången. Och nu planerar de sin tredje resa.

– Nu ska vi renovera en till sjukstuga och så ska vi hjälpa till på ett barnhem som fastnade i våra hjärtan. Vi vill göra ett lekrum inne på barnhemmet och en lekpark med solskydd så att de kan leka utomhus också, säger Lina Lindh.

För Lina och Lasse har resorna till Senegal blivit som ett beroende, de var där för första gången på sportlovet i år, sedan en gång till nu under sommaren och ska tillbaka under nästa sportlov.

Vad ger de här resorna er?

– Känslan att kunna göra skillnad och den otroliga tacksamhet man känner. Vi får tillbaka så enormt mycket bara av att vara där. Det är en otroligt känslosam resa.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".