larmet om branden kom vid 03.45 i natt.
1 av 2
bild från branden den 10 november. Foto: Gästrike Räddningstjänst
brand i förråd i centrala Gävle
2 av 2
Brand i förråd intill Rapatac i centrala Gävle. Foto: Gästrike Räddningstjänst.

23-årig Gävlebo gripen misstänkt för försök till mordbrand

"Personen ska höras om bränderna"
1:30 min

Två Rapatacanställda grep tidigt i morse en 23-åring gävlebo som de misstänkte planerade att tända eld på Rapatacs lokaler i centrala Gävle.

– Det kom då fram en 23-årig man och de uppfattade att mannen hade för avsikt att försöka tända eld på byggnaden, säger Mikael Hedström presstalesman på polisen. 

Det var klockan 04.40 i morse som mannen dök upp på platsen och blev iakttagen av personal på Rapatac i Gävle. Personalen var på plats eftersom de under den senaste tiden har varit utsatt för flera försök till bränder.

– De ingriper och det är lugn och stilla och de kontaktar polis som kommer till platsen. Det blev aldrig någon brand innan ingripandet men det fanns indikationer på det. Sen får vi se vad utredningen kommer att visa, säger Mikael Hedström. 

Den 10 november så totalförstördes ett förråd som ligger vägg i vägg med allaktivitetshuset Rapatac som då även fick rökskador. Mannen anhölls senare av jouråklagare misstänkt för försök till mordbrand. 

– Vi måste utreda och se vad det finns för likheter i de här bränderna. Naturligtvis så kommer personen att höras gentemot dom övriga brändera och personens inställning till dom, säger Mikael Hedström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".