Johan Färnstrand blir ny regiondirektör.
Johan Färnstrand blir ny regiondirektör. Foto: Stewen Quigley

Johan Färnstrand ny regiondirektör

"Det känns fantastiskt kul!"
0:45 min

Johan Färnstrand blir ny regiondirektör i Gävleborg. I februari efterträder han Svante Lönnbark på det kanske mest uppmärksammade jobbet i Gävleborg.

.

49-årige Johan Färnstrand som i dag arbetar idag som produktionsdirektör inom vård och omsorg i Uppsala kommun säger att han är glad och förväntasfull inför utmaningen:

– Det känns fantastiskt kul! Det ska bli spännande när vi väl kommer igång i februari!

Första uppgiften för den nye Regiondirektören blir att sitta ned med politiker och kollegor och ta del av aktuella utvecklingsplaner för regionen. Johan Färnstrand erkänner utan omsvep att han har en hel del att lära om Gävleborg, trots att han faktiskt har anknytning till länet. 

– Ja, min farmor och farfar och därmed också min pappa bodde tidigare i Sandviken. Dessutom spelar min son bandy, så jag har haft anledning att turnera runt en del i länet, säger han.

Lyssna på HELA intervjun med Johan Färnstrand. Du hittar den längst ner i artikeln!

Att det blev just han själv som fick jobbet som Gävleborgs mest inflytelserika tjänsteman tror han kan förklaras av två skäl:

– Dels handlade nog om mina erfarenheter av stora organisationer inom både privat och offentlig sektor, dels om att min ledarstil passade för den här uppgiften.

Betyder det "hårda nypor"?

– Nej, inte hårda nypor. Däremot är jag tydlig och vill att mina medarbetare ska få framgång med alla de bra saker de kan utföra.

 

 

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".