Bocken på Donnersplats i Visby står i lågor
1 av 4
Bocken på Donnersplats i Visby står i lågor Foto: Privat foto
Halmbocken på Donnersplats brinner
2 av 4
Halmbocken på Donnersplats brinner Foto: Privat foto
Brandmän bevakar resterna av den brunna bocken
3 av 4
Brandmän bevakar resterna av den brunna bocken Foto: Privat foto
Julbock i Visby
4 av 4
Gotlänningarna vill hellre se en bagge, ett russ eller bysen på Donners Plats. Men bocken fick inte vara kvar länge Foto: Sanne Svenson/Sveriges Radio

Även Visby-Bocken på Gotland i lågor under natten

Magnus Olsson Visby Centrum: Vi förstod att det kunde hända
1:23 min

Nu har även halmbocken på Donnersplats i Visby innerstad bränts ner. Branden  upptäcktes vid halv fyratiden på tisdagsmorgonen av en förbipasserande som larmade räddningstjänsten.

Räddningstjänsten kunde dock inte göra mer än att bevaka branden och sopa ihop resterna. Enligt Storstockholms brandförsvar var det inte risk för att branden skulle sprida sig till byggnaden i närheten

Enligt uppgift till P4 Gotland var det ett krav att halmbocken var impregnerade med flamskyddsmedel, för att den skulle få stå i Visby innerstad, men det verkar inte ha hjälpt.

Magnus Olsson som är verksamhetsledare för Visby Centrum som ställt upp bocken på Donners plats, beklagar att bocken nu brunnit, men tycker inte att det var helt oväntat.

Nu kan stommen till halmbocken istället komma att kläs med lampor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".