Anna Gullberg, chefredaktör på Gefle Dagblad.
Anna Gullberg, chefredaktör på Gefle Dagblad. Foto: Magnus Bergström.

Gävletidningar inför betalväggar

Anna Gullberg: Det gäller den unika journalistiken
1:13 min

Mittmedia inför nu betalväggar för en del av sitt innehåll på webben - för den som inte är prenumerant. Hela Hälsingland har redan infört det, och från klockan tio i dag var det Gävletidningarnas tur.

- För den som har tagit del av det vi har på gd.se gratis så innebär det här att man måste bli kund hos oss för att kunna ta del av merparten av vår originaljournalistik. Vissa delar kommer att fortsätta att vara fria och öppna men det är inte den journalistik som är unik för oss, säger Anna Gullberg.

- Vi låser in vår sportjournalistik, och det är framför allt om det vi har fått frågor. Där finns det många som har synpunkter på det och önskar att det skulle vara fritt. Det kan man ju förstå att de önskar sig men det är också en del av vår originaljournalistik som vi väljer att sätta plus för, säger Anna Gullberg, chefredaktör på Gefle Dagblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".