damjuniorerna hockeytjejer hedesunda Wilma Westblom, Thea Lööf, Isaac Östlund, Emma Valleräng och Ida Ekman
1 av 2
Damjuniorerna Wilma Westblom, Thea Lööf, Isaac Östlund, Emma Valleräng och Ida Ekman. Foto: Catrin Landén
Gerd Andersson Hedesunda ishall
2 av 2
Hedesundas unga hockeytalanger ska inte behöva åka iväg för att träna, tycker Gerd Andersson. Foto: Catrin Landén.

Ny ishall på gång till damjuniorerna i Hedesunda

Gerd Andersson: Då sa vi att "vi måste göra någonting"!
2:29 min

Det går väldigt bra för Hedesundas juniordamlag i ishockey. Nu har ett initiativ startats för att fixa en ny ishall i Hedesunda.

– Ja redan från start när vi började här så kände vi ju varandra men vi har byggt upp en gemenskap som gör att vi känner oss trygga i gruppen. Vi har alltid roligt tillsammans på träningar, matcher och allt runtomkring, säger Emma Valleräng som är kapten för damjuniorerna. 

Laget har spelat fyra matcher hittills under säsongen och vunnit alla. I senaste matchen mot IFK Mariehamn vann laget med 17-4.

Att det går så bra för hockeytjejerna glädjer Gerd Andersson, pensionerad distriktssköterska i Hedesunda. 

När Gerd fick höra att det behövdes en ishall i så engagerade hon tre personer, utöver sig själv, som tidigare utsetts till årets Hedesundabo. En utmärkelse som funnits sen 2005. De bildade tillsammans en arbetsgrupp tillsammans med en förälder till en av tjejerna som spelar hockey och en tränare.

– Då sa vi att vi måste göra någonting och så nu har vi skickat in ett medborgarförslag för ett allaktivitetshus i Hedesunda. Inrymmande en ishall för det är det vi behöver här!

Arbetsgruppen har redan fått in ett bidrag till allaktivitetshuset. Nästan en halv miljon kronor i EU-pengar från Jordbruksverkets landsbygdsstöd. Pengarna ska användas till projektering för huset.

Vi ser positivt på framtiden!

Planer finns också på att fortsätta att söka pengar från såväl sponsorer som fonder.

– Det är så roligt i Hedesunda för att alla vill medverka och när vi har skickat in det här medborgarförslaget till kommunen så var det många föreningar och företag som hade skickat in och stöttat det här projektet. Därför känns det positivt och vi ser positivt på framtiden, säger Gerd Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".