Emma Persson, Magnus Dehlin och Jennifer Jonsson.
Emma Persson, Magnus Dehlin och Jennifer Jonsson. Foto: Martina Söderlind

Magnus är både tränare och rival

Tränaren och läraren: mina elever blir mina motståndare på lördag
2:00 min

Magnus Dehlin är både lärare i handboll på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs och tränare för Strands IF i Hudiksvall. På lördag möter hans elever Hudiklaget.

 – Jag har ju jobbat på idrottsgymnasiet i Bollnäs sen 1993 och utbildat ganska många spelar som flyttat till elitserien. Så jag är ju lärare här för några av de eleverna som kommer vara mina motståndare på lördag när det derby här i Bollnäs sporthall, säger Magnus Dehlin.

Emma Persson och Jennifer Jonsson, spelare i Arbrå HK, är inte oroliga för att Magnus sitter på dubbla stolar.

– Nej alltså vi vet ju att han vill vårat bästa och försöker göra oss till så bra spelare som möjligt så han lär ju ut det vi behöver träna på!

Magnus tycker inte det uppstår någon konkurrens mellan de olika jobben han har.

– Nej, definitivt inte. Det finns en ganska klar skillnad mellan uppdragen. När jag tränar de här så är det jättemycket personlig utveckling och individuell teknik. När de spelar handlar det jättemycket om det kollektiva lagspelet!

På lördag är det derby men det är inte första gången som Magnus möter sina egna elever i roll som tränare för ett annat lag. 

– När man är där så är man ju i bubblan och då coachar man sitt lag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".