Filip Kiltorp insamling hockey cancerfonden Lindefallets SK
Filip Kiltorp spelar center i Lindefallets SK och är nöjd med resultatet av insamlingen. Foto: Sveriges Radio.

Hockeymatch för Cancerfonden drog in 185 000 kronor

"Det var jättebra uppslutning! Vi var positivt överraskade!"
3:21 min

Filip Kiltorp och Andreas Arvidsson från Lindefallets SK bestämde sig för att dra igång en insamling till Cancerfonden. Det blev en välgörenhetsmatch som drog rekordpublik.

– Det här insamlingen startade med att både att jag och Andreas blivit drabbade av cancer i nära krets. Då kände vi att det var dags att gör någonting, en liten insamling, säger Filip Kiltorp som är spelar som center i Lindefallets SK.

Killarna började planera en hockeymatch med syfte att dra in pengar till Cancerfonden. Matchen anordnades den 2:a decemeber på Glysisvallen i Hudiksvall. Det blev ett hälsingederby mot Järvsö.

– Det var jättebra uppslutning, vi var positiv överraskade. Det kom in 850 pers! På en normal match är väl vi glada om vi har 100-200 i publiken.

Det kändes riktigt mäktigt, tyckte Filip, att spela inför en så pass stor publik. Slutsiffran på insamlingen blev 185 000 kronor som ska sättas in på Cancerfondens konto. Nu finns planer på att anordna fler matcher.

– Ja vi har väl faktiskt redan börjat kika lite på det och har idéer på hur vi ska utveckla det. Det kommer bli en till match nästa år, absolut!

Filips ex mamma gick bort i cancer för två år sedan och det blev en tuff tid att stå vid sidan av och sen en familj drabbas.

– Det är väl en stark bidragande orsak, helt klart. För ingen ska behöva vara med om det, säger Filip Kiltorp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".