Helt klart godkänt tycker Thomas Forsberg, i Ockelbo om försöket att hålla Kuxahallen öppen till klockan 01 på fredagen.
Helt klart godkänt tycker Thomas Forsberg, i Ockelbo om försöket att hålla Kuxahallen öppen till klockan 01 på fredagen. Foto: Jenny Sanner Roosqvist/Sveriges Radio

Succé för kvällsöppet i Kuxahallen

"Imponerande att se"
1:08 min

Många kom till Kuxahallen i Ockelbo när den var öppen till klockan 01 på fredagskvällen, berättar Thomas Forsberg, föreningssamordnare på Ockelbo kommuns integrationsenhet.

Den här helgen har Kuxahallen och ABF:s ungdomsgård UG i Ockelbo kvällsöppet för att ungdomarna ska ha något att göra.

– Det var i alla fall 30-35 som spelade fotboll i fyra timmar och det är ganska imponerande hur man orkar med det. Det var kul att se, och sedan var också en hel del som körde fotboll på tevespel. Jag tycker att det var helt klart godkänt, säger han.

I kväll, lördag, är i stället ungdomsgården UG öppen.

– Nu byter vi arena. Det tillhör ju inte vanligheterna att ungdomsgården i Ockelbo är öppen på lördagar, men nu erbjuds  ungdomarna att det är öppet mellan klockan 20 och 24 i kväll.

Försöket med helgaktiviteter pågår två helger och nästa vecka planeras bland annat Zumba och fotboll i Kuxahallen på fredagen. Men förhoppningen är att man ska kunna ha kvällsöppet på helgerna även längre fram.

– Ja, det tror jag att vi ska kunna få till, för det här är tänkt att bli något som föreningarna kan ha nytta av, för att få fler medlemmar i sina verksamheter och så att vi kan få fram fler ledare, säger Thomas Forsberg.

Ingegerd Sörgard

ingegerd.sorgard@sverigesradio.se

P4 Gävleborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".