Bandyklubba med boll.
Foto: Niklar Larsson/TT

Höga priser men inte hutlösa - Roos svarar på biljettkritiken

Magnus Roos: Vi tycker nog att vi har hittat en bra prisbild
1:19 min

Efter kritik mot biljettpriserna till herrarnas bandy-VM i Sandviken som inleds den 29 januari svarar nu Magnus Roos på kritiken:
– Vi tycker nog att vi har hittat en bra prisbild.

Det kommer att kosta 390 kronor för en sittplats i gruppspelet och 550 för att se finalen.

Bollnäs tränare och Sandvikenbon Joakim Forslund har reagerat på priserna och säger till bandypuls att det är hutlöst.

Bandy-VM:s projektchef Magnus Roos svarar så här på kritiken:

– Det är ett antal faktorer som styr det här. Att arrangera ett VM i Sverige, då måste man först söka om det här. Sen får man ansökan beviljad via internationella förbund och de tar ju ut en avgift som vi då lägger in i våra kalkyler från början. Och vi har ett VM, ett VM kostar ju miljonbelopp så vi måste ju få kostnadstäckning via biljetter till exempel, och fortsätter:

– Vi jämför ju den här kostnaden mot andra saker som att gå på bio, en konsertbiljett eller att gå på en fotbollslandskamp till exempel. En VM match mellan Sverige och Ryssland borde ju ha ett lite högre värde än en SM-final. Det tycker i alla fall vi.

Efter tre år i Ryssland är herrarnas bandy-VM äntligen tillbaka på svensk mark. Göransson Arena tillsammans med Sandvikens Kommun, Gävle Kommun och SAIK Bandy står som arrangörer.

– Vi tycker nog att vi har hittat en bra prisbild"

Den 29 januari till 5 februari 2017 avgörs herrarnas bandy-VM i Sandviken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".