Cykeltur till Örebro.
Cykeltur till Örebro för musikhjälpen.

Hoforskillar cyklar till Örebro för Musikhjälpen

"Hofors är helt fantastiskt"
1:43 min

Redan klockan halv sju i morse stod fem killar redo att börja sin cykeltur från Hofors och till Musikhjälpen i Örebro.

Niklas Stenberg lovade att cykla till Örebro om Hoforsborna lyckades samla ihop 150.000 kronor till Musikhjälpen. Och nu har han tillsammans med fyra andra startat sin resa mot Örebro.

– Det är helt underbart. Jag trodde inte det var möjligt att nå så mycket. Det visar hur fantastiskt Hofors är, säger Mikael Klang som är en av cyklisterna.

Hofors generositet verkar inte ha några gränser. Kommunen med drygt 9.000 invånare har samlat ihop över 400.000 kronor under temat "Med kärlek från Hofors" till Musikhjälpen, vilket är rekord i Musikhjälpens historia.

– Många nära och kära är stolta. Jag jobbar som lärare och har fått höra från ungdomar att de tycker det är roligt att jag ställer upp. Barn i krig har verkligen rätt att gå i skolan, säger Mikael Klang om Musikhjälpens tema i år. 

Tio timmar kommer troligtvis cykelturen att ta innan gänget är framme i Örebro. 

– Vi kommer att hålla ett ganska lagom tempo så där, så vi rullar på så får vi se var vi hamnar, säger Mikael Klang.

Musikhjälpen har samlat in 11.360.409 kronor så här långt. I år är det Kodjo Akolor, Josefine "Little Jinder" Jinder och "Howlin'" Pelle Almqvist från bandet The Hives som är bakom spakarna i glasburen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".