Musikhjälpen 2016 Med Kodjo Akolor, Josefine Jinder och Pelle Almqvist
Musikhjälpen 2016 Med Kodjo Akolor, Josefine Jinder och Pelle Almqvist Foto: Jonas Edlund/Sveriges Radio.

"Med kärlek från Hofors" största insamlingen i Musikhjälpens historia

"Vi har lyckats otroligt bra i Hofors"
0:35 min

Insamlingen "Med kärlek från Hofors" till förmån för Musikhjälpen är nu den största som någonsin gjorts av en privatperson.

På lördagsförmiddagen hade runt 640 000 kronor samlats in, en summa som fortsatte att ticka uppåt.

Det är det mesta som en insamling startad av en privatperson har lyckats samla in någonsin, under de nio år som Musikhjälpen genomförts. 

Marita Söderström, som startade den digitala sparbössan, tror att ett stort engagemang bakom insamlingen är en del av framgångskonceptet. 

– Insamlingen måste vara levande. Det måste finnas någon som kommunicerar med alla som vill vara med. Någon som pratar, peppar och bjuder in så mycket pengar som möjligt, säger hon. 

Dessutom har Hoforsborna varit väldigt generösa, något som kanaliserats genom insamlingen.  

– Det har vi lyckats med otroligt bra i Hofors. Det går ju inte att säga något annat, säger Marita Söderström. 

Musikhjälpens tema för 2016 är "Barn i krigs rätt att gå i skolan". I programmet blir tre kända programledare inlåsta i en studio på ett torg i en svensk stad. I år har turen kommit till Örebro. 

Programledarna var mycket imponerade av Marita Söderströms engagemang när de träffade henne i buren under fredagskvällen. 

– Du är en sann inspiration. Mer än något som vi varit med om tidigare. Det är fantastiskt att se en människa som kan samla så många människor runt sig och göra någonting så otroligt. Det påverkar så mycket. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".