Polisbil under utryckning.
Foto: Daniel Wåckner/Sveriges Radio/arkiv

Man knivdödad i Bollnäs - man anhållen

"Både vuxna och barn i lägenheten"
1:48 min

Barn blev vittnen. Koppling finns mellan offer och den som gripits. Den gripne mannen anhölls av jouråklagare strax efter midnatt natten mot söndag. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Strax efter nio på lördagskvällen larmades Polisen som skickade flera patruller till en lägenhet utanför Bollnäs.

När de kom fram låg den knivhuggne 55-årige mannen livlös på golvet och hjärt-lungräddning sattes genast igång.

– Ambulans kommer till platsen strax efter och försöker återuppliva mannen, men det går inte, säger Daniel Ågren, vakthavande befäl på Polisen Region Mitt till P4 Gävleborg.

Den misstänkte gärningsmannen var försvunnen, men tack vare bra vittnesuppgifter kunde han gripas en och en halv timme senare i ett område i närheten. Enligt Polisen finns det en koppling mellan den dödade och den misstänkte. Det fanns också flera barn i lägenheten.

– Det fanns både vuxna och barn i lägenheten, men exakt hur många vet jag inte i nuläget, säger Daniel Ågren.

Den misstänkte fördes till polisstation för förhör. Teknisk undersökning av lägenheten har påbörjats.

Den gripne 45-årige mannen anhölls av jouråklagare strax efter midnatt natten mot söndag. Mannen är på sannolika skäl anhållen för mord.

Förhör med den misstänkte skedde under eftermiddagen på söndagen.

Polisen önskar komma i kontakt med personer som kan lämna upplysningar eller gjort iakttagelser i området kring brottsplatsen och den plats man grep den misstänkte gärningsmannen på.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".