Valbobadet stängs för upprustning
Valbobadet utnyttjas av både simskolan och närbelägna Sofiedalsskolan. Foto: Tomas Groop/ Sveriges Radio

Valbobadet stänger sina portar

Öppnar på nytt 2018
1:01 min

I dag stängs Valbobadet för välkommen upprustning under mer än ett års tid. Det påverkar särskilt närbelägna Sofiedalsskolan som ständigt utnyttjar badet för betygsgrundande simundervisning och andra idrottslektioner.

På Sofiedalsskolan måste man nu beväpna sig med tålamod och finna sätt att klara sig utan badet. Visst, det blir en omställning, men vi har förberett oss på att klara den försäkrar skolans högstadierektor, Katarina Tranevik:

– Vi välkomnar upprustningen och eftersom vi känt till den länge har vi sett till att klara av hela årets simundervisning redan under hösten, säger hon.

Inte bara badet utan också gymnastikhallens omklädningsrum omfattas från och med vårterminen av upprustningen. Även det har sin lösning.

– Ja, då får vi i stället byta om i ishallens omklädningsrum och gå över gården, konstaterar Katarina Tranevik.

Trots att upprustningen kommer att ta ett drygt år - först i april 2018 ska allt vara klart - vill inte Katarina Tranevik se den som oöverkomlig prövning för Sofiedalsskolan.

– Nej, det känns som om vi har läget under kontroll. Den bedömningen gör också våra idrottslärare som har lagt om undervisningen med hänsyn till de nya förutsättningarna.

Och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, tillägger rektor Katarina Tranevik. I slutänden väntar både fräschare och mer funktionella lokaler än i dag:

– Jajamen! Det kommer att bli jättefint! Och vi får höj- och sänkbar botten i bassängen vilket ger oss mycket bättre förutsättningar för simundervisningen än i dag, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".