Bilden på Mats Genfors samlade in över 14 000 kronor till Musikhjälpen.
Bilden på Mats Genfors samlade in över 14 000 kronor till Musikhjälpen. Foto: Privat

Stjärngossebilden på Mats blev succé för Musikhjälpen

"De tyckte att det var gulligt att jag skulle klä ut mig till stjärngosse"
11 min

Skådespelaren Mats Genfors från Söderhamn jobbar för Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Nu har bilden på Mats som stjärngosse dragit in 14 000 kronor till Musikhjälpen.

Hoforsborna har blivit musikhjälpens stora hjältar efter att ha samlat in över 1,2 miljoner kronor.

Men det finns en till Gävleborgare som också lyckats med en spektakulär insamling. Nämligen Mats Genfors som är uppvuxen i Stugsund utanför Söderhamn.

Mats är numera bosatt i Vimmerby i Småland där han under flera år har gjort succé som Ronjas pappa Mattis på Astrid Lindgrens värld.

Förra veckan så arrangerade Astrid Lindgrens Värld ett luciatåg där Mats Genfors var utklädd till stalledräng. Bilden spred sig bland kollegor runt om i landet som startade en budgivningen om bilden som slutade med att det blev en insamling till Musikhjälpen.

– Från början var det ett skämt och någon tyckte att det var gulligt att jag skulle klä ut mig till stjärngosse och ville ha en bild på det, säger Mats. 

Totalt drog bilden in 14 000 kronor till Musikhjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".