Anna Thorell och Britta Bergström har skrivit den vinnande Brynäshymnen.
1 av 2
Britta Bergström har tillsammans med systern Anna Thorell skrivit den vinnande låten. Foto: SVeriges Radio / Helena Björk
Britta Bergström och Anna Thorell skrev det vinnande bidraget i tävlingen "Brynäshymnen".
2 av 2
Britta Bergström skrev melodin och systern Anna Thorell texten till Brynäshymnen. Foto: Privat

Här är Brynäs nya hymn

"Jag satt och plitade på en liten melodislinga"
0:44 min

Det blev systrarna Britta Bergström och Anna Thorell som skrev det vinnande bidraget som blir Brynäs nya hymn. Här kan du höra hur det lät när den vinnande låten korades.

– Nej, det är inte sant, vad roligt! utbrister Britta Persson när hon blir uppringd av P4 Gävleborg på torsdagsmorgonen. Hon trodde att hon skulle vara med i "Min låt i P4", men fick istället veta att hon och systern Anna Thorell skrivit det vinnande bidraget som nu blir Brynäs nya hymn.

Fansen har kunnat rösta på nätet och deras val har sedan vägts samman med juryns röst. 

Juryns motivering:

”Brynäshymnen är mäktig och har allt som en hymn ska innehålla med stämningsfull musik som på ett pampigt sätt lyfter texten. Det finns en tydlig kämparanda i texten som förmedlar en vi-känsla till den som lyssnar. Att den dessutom var våra supportrars val är också väldigt betydelsefullt”.

Med i studion när den vinnande låten korades var Brynäs kommunikationsansvarige Carolina Carlsson och artisten och låtskrivaren Viktor "Slim Vic" Zeidner från Gävle. 

Britta Bergström har gedigen erfarenhet av både körsång och låtskrivande och har bland annat medverkat som körsångare i Melodifestivalen och Så mycket bättre.

 Nu har hon alltså tillsammans med systern Anna Thorell skrivit det vinnande bidraget till tävlingen "Brynäshymnen". För att höra den i sin helhet – klicka här nedan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".