Dubbelmordet i Hudiksvall:

20-årig man anhållen misstänkt för dubbelmordet

0:37 min

Polisen har nu gripit en man som misstänks för dubbelmordet i Råbo utanför Hudiksvall i torsdagskväll. Det uppger Åklagarmyndigheten för TT.

Mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden. Senast på måndag, den 26 december, måste åklagaren besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.

Han är anhållen på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Kan det tyda på det på att ni har en del på fötter? 

– Han anhölls för någon timme sedan. Vi kommer förhoppningsvis att kunna lösa det, säger förundersökningsledare Christer Sammens till P4 Gävleborg vid 17.30.

Mannen kunde gripas när han sökte vård på ett sjukhus, men hans skador var lindriga, uppger Hela Hälsingland.

20-åringen har nu förhörts och nekar till brott. 

– Vi har haft ett förhör och han har förnekat brott, säger Jan Nyman, den misstänkte mannens advokat, till TT.

Innan mörkret föll på fredagen var det fortfarande polispatruller ute i skogen vid Råbosjön efter att en 62-årig man och en 71-årig kvinna hittats mördade i en stuga i bostadområdet.

Polisen har under dagen undersökt området med hundar och insatsstyrkan har varit på plats. Tidigare under fredagen uppgav polisen att gärningspersonen troligen hade tagit ut ur området. 

– Vi har inte funnit någon gärningsman efter mycket spårning och sökning i terrängen, så vi utgår från att han har lämnat området, berättade polisens presstalesperson Mikael Hedström för P4 Gävleborg.

 Polisen bekräftar även att det förekommit blodspår i terrängen som undersökts. 

– Vi har haft en del blodspår som vi har undersökt, det har kommit in tips och några har varit slaktplatser efter jakt, men vi är tacksamma för alla rapporter från allmänheten om udda saker.

 Flera förhör har hållits med personer som kan tänkas veta något, uppger polisen. Tekniker har varit på plats för att undersöka och göra spårsäkringar i terrängen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista